Avainsanat

, ,

Lapsia pidetään vanhempiensa suurina opettajina, ja minäkin voin allekirjoittaa sen, että pieni tyttö on opettanut minulle asioita, joita kukaan muu ei olisi voinut minulle selvittää. Suuria ja pieniä asioita; suuria totuuksia elämästä, pieniä juttuja arjesta. Käytännön asioita kuten sen, mihin kynsikkäitä oikein tarvitaan. Olen pitänyt niitä lähinnä turhakkeina – sormikkaina, joissa sormenpäät jäätyvät.

hello-kitty-kynsikka%cc%88a%cc%88t

Mutta niinpä vaan lapsen myötä opin, että kynsikkäät ovat juuri se, mitä 2-vuotias tarvitsee syksyisille eväsretkille, joille mennään säässä kuin säässä. Kynsikkäät sujahtavat ensin lämpökerrokseksi rukkasten alle ja eväshetkellä pienet kämmenet pysyvät lämpiminä samalla kuin sormenpäillä napsitaan eväät suuhun.

taaperon-kynsikka%cc%88a%cc%88t

Nopean etsinnän tuloksena en löytänyt valmista ohjetta 2-vuotiaan kynsikkäisiin. Hyödynsin siis Novitan ohjeen lapsen kynsikkään silmukkamääriä (https://www.novitaknits.com/fi/fi/node/1018/instructions) käyttäen ohuempaa merinovillalankaa ja ohuempia, 2,5-kokoisia, puikkoja kuin ohjeessa. Ohjeesta poiketen tein hanskat sileällä neuleella ja lopuksi silmukoita jäljitellen kirjoin koristeeksi yhden lapsen lempihahmoista, Hello Kittyn.

Näin lapsi sai näppärät, käytännölliset ja mieluisat asusteet, ja äiti oppi jotain uutta.

 

Mainokset