Avainsanat

, , ,

Vaatehuoneemme remontin (josta juttua jahka viimeisetkin listat saadaan paikalleen) myötä toteutin yhden suunnitelmani vieraiden varalle: villasukkakopan. Vanhassa puutalossa on suurimman osan vuodesta viileää ja lattiat ovat kylmät. Villasukat ovat ahkerassa käytössä. Siksi olen halunnut, että meillä olisi kori, josta vieraatkin voisivat napata villasukat halutessaan jalkaansa.

Vierassukkakori

Et voilà: nyt meillä on kori, jossa on villasukkia vieraiden käyttöön. Jos siis omat villasukat eivät sattuneet mukaan, niin ei tarvitse lainailla isäntäväen sukkia. Enkä pahastu, jos korista löytyneet sukat haluavat lähteä vieraiden mukaan ;).

Kopalle sopiva paikka löytyi vaatehuoneeseen kiinnitetyn vanhan naulakon hattuhyllyltä. Tämän naulakon löysin vanhempieni varastosta ja maalausprojektia esittelin Instagramissa. Ompelin korin samalla tavalla ja samasta kankaastakin kuin esimerkiksi nämä aiemmin tekemäni seinäkorit.

Vanha naulakko ja ommeltu kori

Syksyn saavuttua on perussukkien neulontainto jatkuva, joten jotain laitettavaakin koriin oli heti. Neuloin Novitan suomalaisesta sukkalangasta lyhytvartiset raitasukat ja sienisukat. Nelosen puikoilla neulottaessa varsinkin lyhytvartiset sukat valmistuivat huimaa vauhtia! Ohjeet ovat omasta päästä, paitsi sienisukkien sienikuvion ruutupiirroksen katsoin Rakas villasukka -kirjasta.

Sienisukat ja raitasukat

Tervetuloa kylään- nyt eivät vieraidenkaan varpaat palele 🙂

Mainokset